Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrencilere nasıl bir hazırlık süreci tavsiye edersiniz?

Yurt dışında okumak ve genelde üniversiteye hazırlanmak için sürece 9 ya da 10. sınıftan itibaren hazırlanmaya başlanılmasını öneriyorum.  En iyi sonuç, bu aşamada başlanıldığında alınmaktadır çünkü Türkiye’deki eğitim ile yurt dışı eğitim arasındaki farklar yalnız İngilizce dil bilgisinden ibaret değil ve bunları gidermek zaman istiyor.  Bir öğrencinin belirli bir konuya odaklanmış olması ve imkanları dahilinde üstünde araştırma yapıp konuyu içselleştirmesi bekleniyor.  Örneğin psikoloji eğitimi almak isteyen bir öğrenci bu konuda yaz derslerine katılabilir, okulunda psikoloji kulübüne üye olabilir hatta evvelden yoksa o okulda bu kulübü kurabilir.  Bu aktiviteler, üniversiteye öğrencinin bu konuya gerçek bir eğilim duyduğunu ve iyice araştırmış olduğunu ifade eder.

TOEFL ya da IELTS gibi İngilizce sınavları ve SAT standart testlerinden iyi netice almak çok önemli. Üniversiteler Türkiye’deki okulları iyi tanımadıklarında bu testlere bakıp seviyeyi ölçüyorlar. Bu nedenle bu testler yabancı öğrenciler için çok önemli.

Ayrıca öğrencinin kendi işini takip edebilen, hakkını aramayı bilen insan olması ve bunu ifade edebilmesi gerekiyor.  Üniversiteler, bu profilde insanların başarılı olduğunu biliyorlar ve aradan onları özellikle seçiyorlar.  Eğitim danışmanı olarak bizler böyle eksikliklerin zamanında giderilmesini sağlıyoruz ki öğrenci üniversiteye girebilsin, tamamen hazır olarak gitsin ve gittiğinde başarılı olsun

aa8db14d-9d14-4f9e-90e0-00730e735064.JPG